Středeční program Českobudějovického adventu na náměstí Přemysla Otakara II. vyvrcholí koncertem Petra Koláře. Českobudějovický rodák, interpret hitu Ještě že tě, lásko, mám zazpívá v 18.15 hod. Naváže tak na akci našeho Deníku Česko zpívá koledy, při níž si můžete známé vánoční písně zazpívat s Dudlajdou a Bárováčkem.

V Domě přírody Třeboňska v Třeboni na středu chystají pořad s názvem Vánoce s Mildou Dubulíkem. S maskotem Domu přírody Třeboňska budou moci děti od 14 do 17 hod. vyrábět zajímavé vánoční dekorace z toho, co se dá najít v přírodě. Příchozí se navíc dozví, jak mohou v zimě pomoci zvířátkům. Chybět nebudou ani koledy. Vstupné je zdarma.

Ve středu v 16 hodin se na táborském náměstí TGM před zemědělskou školou slétnou andělé. Adventní zjevení na chůdách uvede zpívání koled Česko zpívá koledy. Duo Flying Parties začne hrát v 17.30 hod.

V úterý a ve středu uvede táborské kino Svět na Křižíkově náměstí pohádku Jiřího Stracha Anděl Páně 2, která částečně vznikla v Českém Krumlově. Na vánoční snímek můžete vyrazit dnes a zítra v 17.30 hod. za 70 korun. Anděl Petronel (Ivan Trojan) stále pracuje u nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš (Jiří Dvořák), začne Petronela ponoukat – stačí utrhnout jablíčko ze stromu poznání a bude znát to, co ví jen Bůh!

Betlémy všech velikostí a ze všech možných materiálů z rodinné sbírky manželů Pokorných ve stodole ve Hvožďanech na Bechyňsku se opět představují divákům. Navštívit 22. ročník tradiční výstavy můžete denně od 10 do 17 hod.