Zuzana Mauricová se specializuje na takzvané zelené potraviny neboli mladý ječmen a řasu chlorellu.

Když chce někdo začít užívat ječmen nebo chlorellu, jaké jsou nejčastější důvody, s nimiž se na vás obrací?
Je to různé. Každý má nějaký svůj důvod. Já a moje rodina jsme například začali před téměř šesti lety užívat ječmen a chlorellu kvůli zlepšení imunity. Už tehdy mě velice zaujalo, že jsou prevencí civilizačním chorobám a že působí proti zácpě, již jsem dost trpěla.

Ilustrační fotoZdroj: Deník / RedakceImunitu máme výbornou, ale vyřešilo mi to i jiné zdravotní potíže, jež jsem tehdy brala jako normální. Duodenogastrický reflux, na který jsem brala léky, měla jsem dlouholeté gynekologické potíže, které chtěl můj lékař řešit hormonálně, čemuž jsem se bránila. Začala jsem brát ječmen a chlorellu a po čtyřech měsících denního užívání se to srovnalo a je tomu tak dodnes. Ale když se vrátím k otázce, co je tou prvotní věcí, kvůli které lidé přicházejí, tak je to únava, prevence a zažívací potíže. Těmi dnes trpí hodně lidí. Čím dál více lidí v dnešní době řeší kvalitu jídla, proto i velice často bývá jejich zájem prvotně o kompenzaci svého jídelníčku tím, že přidají přirozenou, komplexní a čistou stravu.

Další otázku a odpověď čtěte v pátečním tištěném vydání vašeho regionálního Deníku.