Když viděl scénky ostatních soupeřů, v tichosti si říkal, že nemá šanci. Opak je však pravdou, třiatřicetiletý češtinář Lukáš Lis ze ZŠ Komenského v Soběslavi přesvědčil, že on a jeho třída dětí jsou zkrátka nejlepší. "Vůbec jsem nebyl nervózní, protože nejdříve jsem dostal titul Ámos češtinář a Ámos sympaťák, tak mi bylo jasný, že to už mi musí stačit," letělo mu hlavou  před oznámením toho nejdůležitějšího výsledku. Ještě jednu korunovaci si užije v sobotu při Kantorském plesu, kde ho čeká i tanec s ministryní.¨

ČTĚTE TAKÉ: O titul Zlatého Ámose bojují dva Jihočeši z Táborska

Scénku vymysleli, připravili a společně také sehráli jeho žáci. Také proto by korunku nejraději věnoval jim. "Celé to byla jejich práce, já jsem tam jen seděl," posílá dík své třídě, která ho do Prahy doprovázela. První reakce po vyhlášení titulu Zlatý Ámos byly nasnadě: veselý jekot i slzy radosti dětí. A Zlatý Ámos? Prý teď vůbec netuší, co všechno se kolem něj děje a jen rozdává rozhovory novinářům.

Po soutěži celou třídu čekají další příjemnosti: navštíví německý Legoland, protivínskou krokodýlí farmu a prohlédnou si také zákulisí České televize.

Zdroj: DENÍK/ Martin Divíšek