Jak informoval policejní mluvčí Jiří Matzner, obětí se stal muž bez přístřeší, kterého neznal jen málokdo z obyvatel města nad Vajgarem. „Ve čtvrtek 26. května odpoledne byla nalezena mrtvola zhruba šedesátiletého muže, a to v objektu bývalého nákladového nádraží Českých drah v Jindřichově Hradci. Jak kriminalisté zjistili, jedná se o místního známého bezdomovce," popsal Jiří Matzner.

V nevelké komunitě jindřichohradeckých bezdomovců událost vyvolala značné emoce a dohady. Barmanka jedné z náleven, kde se lidé bez domova často scházejí, potvrdila, že smrt kamaráda se stala u jejich stolu námětem vzrušených rozprav. „Bavili se tady o tom a prý se jich vyptávala i kriminálka. Co přesně se však stalo, to nikdo neví," poznamenala žena za výčepním pultem.

Tragický skon vousatého, věčně něco drmolícího chlapíka ale překvapil prakticky každého, kdo jej v ulicích města potkával. „Často chodil od Lidlu k nádraží, přišlo mi, že trpěl schizofrenií. Pořád na ,někoho' mluvil a pokřikoval, ale kdo ví, třeba to bylo pitím. Každopádně je to smutné," napsala na facebook Jindřichohradeckého deníku Kristýna Hurychová.
Muž byl v Hradci naposledy prokazatelně spatřen 13. května. Kriminalisté potřebují svědectví o jeho pohybu od tohoto dne, kde a s kým se vyskytoval. Svědci se mohou obrátit na linku 158.