Tragédie stala ve středu v podvečer, ale záchranka k dítěti přijela až ve čtvrtek ráno.

Mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková včera potvrdila, že výjezdová posádka jindřichohradecké záchranné služby  zasahovala 7. března ráno u opařeného desetiměsíčního dítěte.

„Chlapeček utrpěl rozsáhlé popáleniny na 45 procentech  a byl přímo ohrožen na životě. Po ošetření a zajištění základních životních funkcí ho posádka transportovala na specializované pracoviště Nemocnice Královské Vinohrady," sdělila Petra Kafková s tím, že letecký transport malého pacienta nebyl pro nepříznivé meteorologické podmínky, respektive pro hustou mlhu možný.

Okolnosti úrazu na popud lékaře záchranky prošetřuje od čtvrtka i Policie ČR.

Podle včerejšího vyjádření policejní mluvčí Hany Millerové se případ stal ve středu v podvečer, ale policisté ho měli nahlášený až ve čtvrtek. „Mohu potvrdit, že šetříme okolnosti události, kdy utrpělo malé dítě těžkou újmu na zdraví. Vzhledem k tomu, že se jedná o rodinnou tragédii a nízký věk poškozeného, bližší informace o vyšetřování zatím nebudeme zveřejňovat," uvedla Hana Millerová.

Láseničtí obyvatelé jsou událostí šokováni, údajně mělo jít o sociálně slabší rodinu se třemi dětmi, z nichž popálený chlapec je nejmladší.