Ti se provinili jen tím, že se chtěli před cestou domů najíst v havířovské pizzerii. Jeden z příznivců Českých Budějovic musel být později ošetřen, domácí chuligáni se zmocnili dresu a šály. Případ v těchto dnech v rámci odvolacího řízení řešil Krajský soud v Ostravě.

Násilností se nejprve zabýval Okresní soud v Karviné. Stanulo před ním dvanáct obžalovaných z řad fanoušků, kteří si říkají Havířovská zvěř. Většinou odešli s podmíněnými tresty.

Zdroj: Deník / Pintér Josef
Ilustrační snímek. Pouta
Za zbití fanoušků mají jít výtržníci do vězení

Padlo však i několik nepodmíněných trestů. Proti nim se ke Krajskému soudu v Ostravě odvolali tři muži, jimž karvinský senát vyměřil dva a půl a tři roky žaláře. U odvolacího soudu se svými argumenty částečně uspěli. Vyslechli si mírnější verdikty, vězení však neunikli.

NIŽŠÍ TRESTY

Relativně nejspokojenější může být třicetiletý muž, který měl původně strávit za mřížemi tři roky. Nakonec ho čeká pouze patnáct měsíců, část si již „odseděl“ v rámci vazby. Místo sedmiletého zákazu vstupu na hokejová utkání mu soud uložil jen čtyři roky.

Zdeněk Doležal
Nechceme být v extralize někde dole, ujišťuje útočník ČEZ Motoru Zdeněk Doležal

Jeho dva kamarádi, kteří u okresního soudu dostali třicet měsíců a pětiletý zákaz vstupu na stadiony, půjdou za mříže na dva roky. Zákaz se jim snížil na tři roky. Soud ke změně přistoupil po detailním prostudování videí, na základě svědeckých výpovědí a po novém vyhodnocení důkazů.

PŘEVAHA

Drama se odehrálo v pizzerii nedaleko havířovského hokejového stadionu. Násilníci se vrhli na jednoho z fandů. Někteří na něj zaútočili pěstmi a kopy. Nakonec ho po zemi smýkali až ke vchodovým dveřím. Po celou dobu ho bili, pak mu svlékli triko a mikinu s logem klubu.

Václav Nedorost ještě nedávno oblékal dres Motoru.
Motor postoupil zaslouženě, tvrdí sportovní ředitel Boleslavi Václav Nedorost

Za několik minut se ještě vrátili a jeden z agresorů vzal ze židle u stolu odložený hokejový dres a šálu klubu Motor České Budějovice. Během vyšetřování policisté objasnili i další dva podobné případy hokejového násilí, které měli na svědomí někteří ze zadržených fanoušků. Opět se jednalo o ukořistění šálů a dresů.

Verdikt odvolacího krajského soudu je pravomocný a není proti němu odvolání.

 Pro vazebně stíhané vybírali jejich kamarádi peníze, aby měli na nutné výdaje a právníky:

Zdroj: az-fans.net/forum/

Z tehdejší internetové diskuze:

Diskuse hokejových fanoušků k incidentu.Zdroj: Repro Facebook

Diskuse hokejových fanoušků k incidentu.Zdroj: Repro Facebook

Ilustrační snímek.
Policisté zadrželi baníkovské lupiče, kteří přepadli fanoušky Opavy

Kvůli řádění fanoušků se zápas nedohrál.
V Prostějově nedohráno - řádili fanoušci