Je neznámý mladík v šedé bundě, který před lety navštívil pohřeb Soni Illeové, klíčem k rozlousknutí celého nevyřešeného případu? Jihočeští kriminalisté zveřejnili snímky z posledního rozloučení se ženou, jejíž případ je nejen na jihu všeobecně znám.

„Mladý muž na záběrech z pohřbu Soni Illeové z března roku 2009 je důležitým svědkem v případu. Žádáme proto, aby se přihlásil na policii, či aby se přihlásili lidé, kteří jej poznávají,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Doplnil, že vodítky vedoucími k vyřešení případu mohou být také prsteny, které chyběly na rukou mrtvé v okamžiku jejího nalezení.

Ilustrační foto
AKTUALIZOVÁNO: Nežárka vydala tělo Soni Illeové

Soňa Illeová se už nikdy nevrátila z firemního vánočního večírku, který navštívila 19. prosince roku 2008. Pod rouškou noci se po jedné hodině ranní vynořila z prostor jindřichohradeckého klubu v samém centru města. Podle svědků byla oblečena nalehko, jako by se hned chtěla vrátit zpátky dovnitř. K tomu už ale nikdy nedošlo. Její osobní věci – kabelku, kabát a mobilní telefon – nalezli v šatně klubu další den zaměstnanci podniku.

Pátrání po zmizelé skončilo až v první březnový den následujícího roku. Tehdy nalezli rybáři tělo mladé ženy v řece Nežárce poblíž obce Hamr, tedy zhruba dvacet kilometrů od Jindřichova Hradce. Žena byla svlečená, ruce měla svázané za zády izolační páskou. Na rukou jí chyběly už zmíněné prsteny.

Případ prozatím nepomohly vyřešit ani stovky odběrů vzorků DNA, ani například testy na detektoru lži, které podstoupila rodina mrtvé.

Pohřeb Soni Illeové.
Vražda Illeové: Vzorky DNA nevedly k dopadení vraha