Případ se podle policejního mluvčího Miroslava Doubka začal odvíjet na základě podnětu ze strany příbuzných seniorky z Tábora, kteří zjistili, že donedávna na stáří zajištěná žena má finanční problémy a začíná si půjčovat peníze.

Případu se ujali táborští kriminalisté, specialisté na trestnou činnost páchanou na seniorech. Na základě rozkrytí a zadokumentování všech skutečností zjistili, že se na uvedenou paní nakontaktoval manželský pár z Českých Budějovic - žena (66 let) a muž (52 let) Oba byli zatíženi značnými exekucemi a vytušili možnost snadného získání peněz a movitého i nemovitého majetku.

Čtěte také: Kriminalisté odhalili další podvodné jednání lékaře z Táborska

"Důvěřivou seniorku lživě a smyšleně nařkli, že zavinila zdravotní problémy zmíněné ženy a pohrozili jí žalobou. Od toho byli ochotni ustoupit pouze za podmínky, že seniorka bude finančně přispívat na léčbu, kterou může poskytnout pouze soukromá klinika v zahraničí. Takto ze zmanipulované seniorky postupně vylákali téměř milion korun. Vše završili tím, že seniorku přiměli k sepsání darovací smlouvy, kterou na ně měla převést svůj dům v hodnotě minimálně dva miliony korun," popsal Miroslav Doubek.

K tomu černému scénáři převodu domu již naštěstí nedošlo. V závěru minulého týdne kriminalisté manželský pár zadrželi. "Následně byl pár obviněn ze spáchání zločinu podvodu, a to dle čtvrtého odstavce uvedeného trestného činu, kdy trestní sazba sahá až k osmi letům odnětí svobody," upřesnil mluvčí s tím, že na oba obviněné zároveň podali podnět k návrhu na vzetí do vazby, který byl státním zastupitelstvím i soudem akceptován.

Podívejte se na případy podvedených seniorů na Jindřichohradecku ZDE