Obsluha kamerového systému v Třeboni v sobotu ve 4 hodiny ráno zahlédla skupinu čtyř mladých osob v Březanově ulici. Jeden z nich tady cestou vzal z kolostavu dámské jízdní kolo a před ostatními se předváděl, popojel s ním a nakonec jej nedaleko ledabyle opřel o sloup podloubí. Jiný mladík z této skupinky sloup podloubí s kolem pomočil. Přivolaná hlídka městské policie tři mladíky zastihla na Masarykově náměstí a ztotožnila je. K močení se následně doznal osmnáctiletý mladík z Lužnice.

Ilustrační foto.
Opilec zpřelámal čtyřmetrovou lísku

Poté ve 4.48 hodin se podařilo strážníkům zastihnout i čtvrtého mladíka, který odpovídal popisu z kamerového záznamu. Ten se doznal, že vzal cizí kolo a projel se na něm. Jednalo se o sedmnácitletého mladíka též z Lužnice, který dechovou zkoušku na alkohol odmítl. Strážníci mladíky poučili, že se dopustili přestupku, který s nimi bude projednán na služebně městské policie.

U Dunajovic se ve čtvrtek v noci při střetu s autem smrtelně zranil cyklista.
U Dunajovic po střetu s autem zemřel cyklista

Další noční přestupek řešili třeboňští strážníci hned den poté. V neděli ve 2.38 hodin hlídka na Masarykově náměstí zasahovala u dalšího močícího muže, který místo toalety použil okrasný květináč a jeho okolí. Strážníci muže ztotožnili a druhý den, po ověření, že se nejednalo o recidivu přestupku, byl muž za znečistění veřejného prostranství stižen peněžitou pokutou.