V jednom z domů poblíž mateřské školy u Merkuru měl podle svědků zřejmě muž napadnout ženu nožem.

„Uklízela jsem právě něco na balkoně, když přijela nejprve rychlá a auto s lékařem, potom policejní auta a nakonec i technici, kteří tam běhali v rukavicích," popsala sled událostí svědkyně, která z pochopitelných důvodů nechce být jmenovaná, ale jejíž totožnost je redakci známá. Policisté podle ní poté vyslýchali i další obyvatele okolních bytů.

„Někdo tady potom povídal, že toho muže odvedli policisté v poutech. Tu paní odvezla záchranka, on jí měl snad prý bodnout do břicha," dodala.

Policie ale o tomto případu mlčí. „Na dotaz Deníku k fyzickému napadení se blíže vyjadřovat nebudeme z taktických důvodů, neboť probíhá vyšetřování a věc je na samém počátku," uvedla policejní tisková mluvčí Hana Millerová.

Na Jindřichohradecku přitom nejde o jediný případ, v němž figurují muž, žena a násilí. Jak již náš Deník včera informoval, v minulém týdnu převzal obvinění muž, který dokonce pod pohrůžkou násilí se střelnou zbraní v ruce donutil svou expartnerku odjet s ním do lesa a vyhrožoval jí smrtí. Nyní je vyšetřován na svobodě. „Byl vypracován podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, kdy soud návrh na uvalení vazby neakceptoval," uvedla policejní mluvčí.

PETRA JOUZOVÁ