Ten je podezřelý, že v podvečerních hodinách na společné chodbě ubytovny nejprve několikrát zabouchal na dveře pokoje poškozeného a vyzval ho, aby z pokoje vyšel na chodbu. Když druhý muž vyšel, tak na něj začal útočník křičet, aby mu vydal občanský průkaz.
„Přitom v ruce držel teleskopický obušek. Když mu poškozený odpověděl, že mu svůj občanský průkaz nevydá, tak ho agresor bez varování udeřil teleskopickým obuškem do hlavy, čímž mu způsobil krvácející tržnou ránu, kterou si napadený následně nenechal ošetřit," popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Při úderu vypadla poškozenému z kapsy mikiny peněženka, kterou útočník sebral ze země, prohledal ji a vyndal požadovaný občanský průkaz a nechal si ho. „Peněženku napadenému vrátil a řekl, že mu občanku dá až poté, co mu přinese 700 korun a odešel," doplnila policejní mluvčí.

Protože má 25letý muž rozhodnutím přestupkové komise od 6. října uložen trest spočívající v zákazu pobytu na celém území Českých Velenic, a to až do 23. ledna, má i další vroubek za porušení zákazu.

Podle Hany Millerové přinejmenším v úterý se po městě pohyboval a kontrolovala ho hlídka městských strážníků, což se mu stalo osudným. Ještě týž den byl zadržený a skončil v policejní cele. Ve středu ho policejní komisař obvinil z trestného činu loupeže a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněnému hrozí až desetileté vězení.