Třeboňští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se dopustil krádeže a porušování domovní svobody, a to tím, že v době od 17 hodin ve středu 19. listopadu do 6.30 hodin ve čtvrtek 20. listopadu v místní části Branná navštívil s nekalými úmysly dvůr domu číslo 111.

„Nikým neviděn vnikl do nákladového prostoru odstavené dodávky Hyundai, ze kterého odcizil dvě motorové pily Stihl typu MS500I s vyhřívaným madlem a osazenou ultralehkou lištou na řetěz,“ upřesnila policejní mluvčí Hana Bílková Millerová s tím, že pachatel potom spokojen se svým lupem v hodnotě odhadem 45 tisíc korun zmizel neznámo kam.

V Malém Ratmírově hořelo dřevo a traktor.
V Malém Ratmírově hořelo dřevo a traktor. Škoda přesáhla čtvrt milionu korun

O podobném případu informoval v závěru minulého týdne i policejní mluvčí Miroslav Doubek. Policisté třeboňského obvodního oddělení pátrají po pachateli, který v době od pondělí 15. do čtvrtka 18. listopadu vnikl do stodoly domu číslo 13 v obci Libořezy. "Tentokrát odcizil navíc i motocykl značky Jawa 250, červené barvy, registrační značky JH 24-93 a oranžovou motorovou pilu Husqvarna typu 120 Mark II," upřesnil. Majiteli tak způsobil škodu ve výši odhadem 54 tisíc korun.

Další pracovní nářadí se ztratilo podle Hany Bílkové Millerové i týž týden ve čtvrtek 16. listopadu po 11. hodině dopoledne na dvoře rodinného domu v Třeboni v ulici Sokolská. "Zloděj zde vytrhl zamčená dvoukřídlá dřevěná vrata od stodoly, která nepoškodil a odcizil zde uložené pracovní nářadí, a to úhlovou elektrickou brusku a ruční elektrické míchadlo na barvu," dodala třetí podobný přečin se škodou ve výši asi 1200 korun.