V neděli, několik minut před první ranní hodinou, znaven notnou dávkou alkoholu, vzal za své lože chodník ve Vídeňské ulici sedmadvacetiletý muž ze sídliště U Nádraží. Spící se zkrvavenými koleny byl objeven hlídkou strážníků, kterým se muže podařilo probudit a postavit na nohy. S mateřskou péčí jej doprovodili do parčíku na nábřeží, kde se opilec opět sesul k zemi a tak vše začalo nanovo. Nakonec se podařilo bonvivána posadit na lavičku, a pak se začaly dít věci jako v Rákosníčkově rybníčku. Opilec chytil druhý dech, kolega z hlídky inkasoval úder na žebra a vzduchem vzápětí letěla hlavička, která byla zastavena pohotovým chvatem druhého kolegy. Za pár vteřin ležel rabiát s želízky za zády, připraven pro eskortu do policejní cely.

Požár zámku v Horním Maršově.
Soud poslal do vězení žháře za zničení zámku a autobazaru v Rozkoši u Humpolce

Přestupek porušení mimořádného opatření vydaného Ministerstvem zdravotnictví, přestupek proti majetku, přestupek proti občanskému soužití, přestupek proti dopravě… To jest účet z cyklovýletu pětadvacetiletého muže z Kunvaldu, přechodně žijícího v Panské ulici. Sešlo se toho moc najednou. Na svém bicyklu nerespektoval zákaz vjezdu, chyběla rouška a potkal kolegu, který právě mimo pracovní dobu venčil svého čtyřnohého kamaráda. Na upozornění, aby si nasadil roušku, hrubě odsekl, nato praštil do telefonního přístroje, kterým kolega plánoval pořídit záznam o jeho počínání a který vzal za své a nakonec se pokusil z místa ujet. Marně! Stačilo pár hbitých kroků a ležel na zemi, připraven k předání hlídce, kterou přivolala kolegova manželka. A pak že je s koronavirem nuda…

Senior taxi. Ilustrační foto.
Senior taxi pomůže obyvatelům Dačic

Půl hodiny před půlnocí objevili kolegové zcela otevřené křídlo vrat u jedné z garáží v komplexu U Cihelny, bez zjevných známek poškození, tedy cizího vniknutí. Šetřením byl dohledán majitel, kterého po dlouhém vyzvánění připravil jeden z kolegů o snění, zatím co druhý střežil u otevřené nemovitosti. Snad sladší než přicházející sny bylo pro dvaasedmdesátiletého pána ze sídliště Vajgar zjištění, že rodinný majetek zůstal bez ztráty pohromadě s vysvětlením, že patrně špatně zavřel a zamkl naprázdno.

Pokáceno by mělo být torzo stromu u vchodu do Husových sadů z Kostelní ulice.
Nový posudek prověřil stav stromů v parku

Volání o pomoc a bouchání do ústředního topení třiaosmdesátileté seniorky oznámila sedm minut před 23. hodinou její sousedka z domu v Nušlově ulici. Následná šetření a úkony za účelem zajistit klíče od bytu přinesly své ovoce. Paní, která se o svou kamarádku stará, byt odemkla a pohmožděná seniorka, která upadla, když se chtěla jít napít, byla s bolestmi končetin a hlavy předána přivolaným zdravotníkům záchranné služby, s následným převozem do místní nemocnice.

Petr Čermák, městská policie