Jak již Deník informoval, nezletilce odvezla záchranka s podezřením na otravu alkoholem do nemocnice.
Podle vrchního strážníka Luboše Müllera lékařské vyšetření ukázalo, že chlapec měl téměř dvě promile alkoholu. V závěru uplynulého týdne strážníci předali podle Luboše Müllera Policii ČR případ podezřelého dvaapadesátiletého asijského obchodníka, který prodal nezletilým láhev tvrdého alkoholu.

„Jednoho  ze dvou  chlapců, který alkohol konzumoval, strážníci 30. dubna našli 30 minut po 20. hodině ležet v bezvládném stavu v blízkosti gymnázia. Nereagoval na žádné podněty, a proto byla na místo přivolána záchranka, která ho převezla do nemocnice," popsal vrchní strážník Luboš Müller.

Policejní mluvčí Hana Millerová sdělila, že případ muže, který údajně v provozovně prodal nezletilému vodku, je ve fázi prověřování. Následovat budou výslechy zainteresovaných osob. „Bude se prověřovat, jak nezletilá osoba k alkoholu přišla, kolik jí ho bylo prodáno a podobně," naznačila Hana Millerová.

V případě obvinění z trestného činu podání alkoholu dítěti hrozí pachateli, pokud by ho soud uznal vinným, odnětí svobody až na jeden rok.