„Je k neuvěření, že řidička mohla se třemi promile alkoholu vůbec jet,“ diví se policista.


Při dopravní bezpečnostní akci Auto není kancelář se hlídky vydaly v civilních rychlostech na silnice okresu. Zaměřily se na dodržování předpisů, mimo jiné i na měření rychlosti v uzavřených obcích.

„Nebylo ještě ani půl desáté dopoledne a v obci Újezdec naměřili projíždějícímu vozidlu Volkswagen Vento 87 kilometrů v hodině,“ informoval vedoucí prachatického dopravního inspektorátu Okresního ředitelství Policie ČR v Prachaticích Martin Grožaj.

„To ještě nevěděli, že třiapadesátiletá řidička bude ve stavu těžké opilosti. Když totiž vozidlo zastavili a řidička ze Strakonicka se podrobila dechové zkoušce na přístroji Dräger, ukázal se neuvěřitelný výsledek. V dechu řidičky bylo 3,34 promile alkoholu.“

Řidička si vůbec neuvědomovala závažnost svého jednání. Byla agresivní a arogantní, místo policejní kontroly chtěla opustit a pokračovat v další jízdě.

„Na záchranné stanici v Prachaticích se odmítla podrobit odběru krve,“ pokračoval dále Martin Grožaj.

„Ale i při lékařském vyšetření bylo patrné, že je ve stavu těžké opilosti. Několikrát prohlásila, že chce odjet domů. Proto byla převezena na protialkoholní záchytnou stanici.“

Letošní tragická rekordmanka

Navíc však žena policisty i zdravotníky překvapila svým dalším prohlášením.

„Ve chvíli, kdy jsem jí vyjmenovával její práva a povinnosti, rázně mi sdělila, ať ji nepoučuji, že všechno moc dobře zná, protože je pedagog. Navíc tvrdila, že doma na ni čeká malé dítě,“ uvedl k dalším neuvěřitelným skutečnostem šéf dopravního inspektorátu.

Poté, až žena dostatečně vystřízliví na protialkoholní záchytné stanici, bude jí policisty sděleno obvinění pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Na místě jí byl zadržen řidičský průkaz.

„Na Prachaticku se v letošním roce jedná o rekordmanku s tak vysokou hladinou alkoholu v dechu mezi ženami. Je k neuvěření, že v takovém stavu mohla jet,“ doplnil Martin Grožaj.