"Jeden z nich ke kase okamžitě přistoupil a vzal z ní papírové bankovky různé nominální hodnoty, které uložil do cestovní tašky," přiblížila Lenka Krausová, mluvčí jihočeských policistů. "Při odchodu z prodejny ještě stihli vzít několik desítek krabiček s cigaretami a utekli směrem k náměstí v Křemži."

Prodavač českokrumlovským policistům, kteří toto loupežné přepadení vyšetřují, řekl, že se jednalo o muže, oba vysoké kolem 175 cm. "Jeden z nich byl štíhlý, druhý spíše silnější postavy. Na rukou měli nasazeny latexové rukavice modré barvy," dodala mluvčí.

Část Nádražní ulice v okolí České spořitelny je krátce po čtvrté hodině uzavřená.
Žena chtěla hrozbou bomby zastavit přítele

Jeden z lupičů měl na sobě modrou mikinu na zip bílé barvy s kapucí a sportovní kalhoty s bílým pruhem na boku. Na hlavě měl černou kuklu a přes ní ještě černou masku.

Silnější z dvojice měl na sobě černou sportovní bundu a černé kalhoty. Na hlavě měl také kuklu a přes obličej měl modrou masku s třemi bílými hvězdami na čele.

"Lupiči do obchodu vnikli přesně ve 20.22 hod. a za zhruba tři minuty z prodejny odešli," upřesnila. "Máte-li informace k pohybu těchto mužů, či samotnému přepadení, volejte je, prosím, na linku 158."

Senior s autem vylétl ze zatáčky a převrátil se přes střechu.
OBRAZEM: Senior s autem vylétl ze zatáčky a převrátil se přes střechu