Bylo v něm mimo jiné 100 přehrávačů, 260 televizorů a tak dále.

Jak Deník uvedl 23. března, celou skupinu pachatelů dopadla krajská zásahovka.

Státní zástupce z činu viní Martina  H.  (41).  Po domluvě s Petrem L. a Ladislavem H. a na základě jejich pokynů kamion vyzvedl v areálu ČSAD a odjel s ním do Hluboké nad Vltavou, odkud ho Michal H. dovedl do Novosedel. Tam náklad složili do pronajaté haly. Řidič H. pak s prázdným kamionem odjel do Rakouska a odstavil jej 150 metrů za hranicí v Nové Bystřici, kde byl 16. února nalezen. Za krádež dostal od Michala H. celkem 120 000 korun a televizor.

Ladislav H. podle obžaloby čin spoluorganizoval, získal pro sehnání uskladnění a následné prodávání elektroniky dalšího spoluobžalovaného Michala H., naváděl řidiče po trase přepravy, určoval prodejní ceny televizorů a podílel se na jejich distribuci.

Petr L. zjednal řidiče H. ke krádeži. Sdělil mu číslo kamionu, který má vyzvednout a odvézt, kde v něm budou uschovány klíče, že má použít kartu řidiče na určené jméno, sdělil mu, že má vozidlo převést do Borovan. Zajistil řidičovu dopravu do Strakonic.

Michal H. opatřil zmíněné prostory v Novosedlech, počkal v Hluboké na řidiče s tahačem a doprovodil ho do skladu, kde zboží vyložili. Pak do 22. února vydával postupně elektroniku dalším prodejcům,  určoval jim, za kolik ji mají prodávat, přebíral od nich část tržeb a rozprodával a rozvážel televizory i on sám.

Michal H. jako řidič, který kamion ze Strakonic odvezl, je stíhán za krádež se způsobením škody velkého rozsahu, Ladislav H. a Petr L. za účastenství ve formě organizátorství, Michal H. a „skladník" z Novosedel za účastenství ve formě pomoci. Všem hrozí trest odnětí svobody na pět až deset let. Čtyři spoluobžalovaní, kteří elektroniku přebírali a dál ji prodávali při srozumění, že pochází z trestné činnosti,  jsou obžalováni ze zločinu podílnictví se sazbou dva až šest let.

Martin H., předvedený včera k hlavnímu líčení z výkonu jiného trestu, se doznal. Uvedl, že se na něho obrátil Petr L., že by potřeboval převézt kamion. Vysvětlil mu, kde stojí, jaké má číslo, a klíče že budou uloženy v haubně. Řekl mu také, jak to v areálu chodí. Do Strakonic ho nechal dovézt.

Na vrátnici stačilo říci, že si jde pro auto. Klíčky pod kapotou nebyly, ale vrátný je pak našel viset na vrátnici a předal mu je. Cestou ho telefonem odklonili na Hlubokou, aby se prý vyhnul kamerám v Budějovicích. U Penny ho čekal taxikář, který ho navedl do skladu v Novosedlech, kde elektroniku vyložili. On pak měl prázdný kamion odvést co nejdál. Dali mu peníze na zpáteční cestu a on vozidlo odstavil kousek za hranicí v Rakousku. Uzamkl je a vrátil se domů.

Ladislav H. tvrdil, že byl Martinem H. zjednán k prodeji nějaké elektroniky, a proto prý kontaktoval jako potenciálního zájemce Michala H. Popřel, že by někomu dával nějaké instrukce.

Petr L. věc líčil tak, jako by šlo o akci jistého Radka M. Ten mu prý předtím půjčil peníze a pak ho požádal o službu – sehnat kupce na elektroniku ve velkém a místo na její uskladnění. I konkrétní kamion měl vytypovat M. K jeho přepravě obžalovaný zajistil Martina H., jemuž prý Radek M. za to slíbil půl milionu.

Předal mu pokyny od M. k vyzvednutí vozidla v areálu ČSAD a cestě do Borovan. Odtud se prý měl na přání Radka M. po vyložení televizorů vrátit s kamionem do Strakonic. „Cílem bylo ukrást jen náklad," řekl. Když mu později Martin H. nebral telefon, vyjeli prý hledat ho po trase… „Už jsem začal tušit, že je něco špatně, že je v tom nějaká levárna," řekl.

Onen Radek M. podle našich informací nakonec sám obviněn nebyl.
Michal H. využil v úterý práva a nevypovídal. V přípravném řízení se přihlásil k tomu, že akceptoval nabídku na odebrání většího množství televizorů, k sehnání místa pro jejich uskladnění, k dovedení řidiče s kamionem do Novosedel a k následnému rozprodávání elektroniky, ale že jde o zboží kradené, se prý dozvěděl až při zadržení policií.

Hlavní líčení pokračuje.