Případ, který se stal 8. září krátce po desáté hodině večer, má nyní dohru. Na třeboňské křižovatce Táboritské ulice a Daskabátu se tehdy stala kuriózní nehoda. Podnapilý cyklista (ročník 1971) nedal při vyjíždění z chodníku do silnice přednost přijíždějícímu autu a došlo ke střetu.

"Cyklista upadl na vozovku a podezřelý řidič osobního automobilu z místa nehody měl ujet k nedalekému domu a k dopravní nehodě se nehlásit. Cyklista utrpěl při dopravní nehodě zranění, mimo jiné i otřes mozku, se kterým byl převezen záchrannou službou do nemocnice v Českých Budějovicích," přiblížila policejní mluvčí Hana Millerová.

Pozitivní dechová zkouška na alkohol. Ilustrační foto.
Dopravní policisté zastavili opilého řidiče

Policisté dopadli řidiče auta, narozeného roku 1990, a zjistili, že v dechu má nejméně 1,34 promile alkoholu. "Avšak i cyklista se posilnil alkoholem před jízdou, když mu bylo třeboňskými policisty po dopravní nehodě naměřeno přes 1 promile alkoholu v dechu. Shodou náhod se tak střetli dva alkoholem posilnění řidiči," uvedla mluvčí.

Řidič auta si nyní převezme sdělení obvinění kvůli trestnému činu ohrožení pod vlivem návykové látky a také kvůli trestnému činu neposkytnutí pomoci. "V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Cyklista bude řešen ve správním řízení pro přestupek spáchaný v dopravě," doplnila Hana Millerová.

Při dopravní nehodě u Blažejova narazilo auto do stromu.
Náledí řidiče zaskočilo, zranilo se čtrnáct lidí