Mladík je zdatným cyklistou a předpokládalo se, že by na kole mohl dojet na velkou vzdálenost. V pátek odpoledne odjel na kole, neměl u sebe mobil, peníze ani doklady.

„Chlapce jsme tři dny hledali, kvůli husté mlze nad Třeboňskem nemohl být v neděli nasazen ani vrtulník s termovizí," poznamenal Milan Bajcura s tím, že jenom minulý týden bylo podobných pátrání na jihu Čech celkem pět.

Mimo jiné se jednalo o útěk pacienta psychiatrické léčebny, člověka, který se vydal na pohřeb a nikomu to neřekl, či o ženu po dopravní nehodě.

„Nyní také spolupracujeme s kolegy, kteří pátrají po matce se synem z Teplicka. Žena s dítětem by se mohla pohybovat i na jihu Čech. Zatím se to nepotvrdilo ani nevyloučilo," doplnil Milan Bajcura.

Před nedávnem policisté na Jindřichohradecku pátrali rovněž po houbaři, který se ztratil v lese. Po dvou hodinách mohli akci s oddychnutím zastavit. Muž byl v pořádku, jen zabloudil.

Daleko horší konec mělo březnové pátrání po čtyřicetiletém muži ze Slavonic, který odešel z domova a jeho tělo nalezli rakouští policisté kousek od hranic s Českou republikou. Muž zřejmě spáchal sebevraždu po vypití fridexu.

POHŘEŠUJÍ SE:

na Jindřichohradecku je v současné době pohřešována jedna žena a pět mužů:
Milada Bezemková z Kardašovy Řečice – seniorka, která  zmizela od nedovařeného oběda v říjnu 2005
Leoš Klimeš, přírodovědec      z Třeboně, s nímž kolegové ztratili kontakt v listopadu 2007, kdy byl na expedici v indickém Ladaku
Ondřej Jablončík je pohřešován již od roku 1996
Jaroslav Hlinka – nikdo o něm neví od roku 2005
Pavel Dlouhý – nedává o sobě vědět od května letošního roku
Antonín Padrnos – je v policejní databázi pohřešovaných od letošního října