Za to, že bude mlčet, kupoval dívce dárky a dával jí peníze. Až do prvního března letošního roku opakovaně a dlouhodobě zneužíval muž z obce na Hradecku nezletilou dívku, s jejíž matkou žili ve společné domácnosti. Začít s tím měl už v roce 2013, tedy v době, kdy holčičce bylo teprve osm let.

Podle policejní mluvčí Hany Millerové měl muž zpočátku dívku osahávat na intimních místech. "Později s ní měl prakticky denně vykonávat soulož. Za to, že o tom bude mlčet, jí měl dávat peníze a nakupovat dárky, a to i přesto, že si byl dobře vědom toho, že nezletilá dívka nedosáhla věku patnácti let. Svého jednání se měl dopouštět po delší dobu,“ uvedla mluvčí.

Ilustrační foto.
Manželé zneužívali. Soud je rozdělil

Ve středu 7. března muže zadrželi policisté a umístili ho do policejní cely v Hradci. Policejní komisařka ve čtvrtek podala návrh na jeho vzetí do vazby, o čemž rozhodne soud. Pokud muži uzná vinu, může ho čekat trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

"S ohledem na rodinu a stále probíhající vyšetřování tohoto případu nebudeme prozatím žádné bližší informace k případu poskytovat," doplnila Hana Millerová.

Ilustrační foto.
Podmínka dědovi za zneužívání vnučky