Úspěchem skončilo pátrání po pachateli loupežného přepadení benzínové čerpací stanici na Řečičce v Jindřichově Hradci, ke kterému došlo krátce po půlnoci z pátku na sobotu. Jak informovala policejní tisková mluvčí Hana Millerová, kriminalisté ve středu zadrželi podezřelého muže (ročník narození 1994).

Jeden z lupičů měl na sobě modrou mikinu na zip bílé barvy s kapucí a sportovní kalhoty s bílým pruhem na boku. Na hlavě měl černou kuklu a přes ní ještě černou masku. Silnější z dvojice měl na sobě černou sportovní bundu a černé kalhoty.
OBRAZEM: V Křemži ve čtvrtek večer vyloupili obchod se zbraní v ruce

Připomněla, že při loupeži, byl muž maskován tmavou čepicí a šálou zakrývající téměř celý obličej. "Měl vstoupit do místnosti prodejny benzinové čerpací stanice a s nožem v ruce měl od pracovnice obsluhy požadovat peníze. V případě, že mu je nevydá, jí měl hrozit zabitím," popsala a dodala, že mladík měl svou výzvu dokonce opakovat.

Ilustrační foto
Se zbraní se vydal loupit na benzínku

"Pracovnice obsluhy benzínové čerpací stanice mu vydala všechny bankovky," doplnila Hana Millerová. Podezřelý muž poté peníze údajně shrnul do ruky s nožem a z prodejny odešel. Způsobil škodu do 10 tisíc korun.
Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování mladíka již obvinil ze spáchání zločinu loupeže a v případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody v rozsahu dvě léta až deset let.

Ve středu odpoledne lupič s pistolí přepadl Komerční banku v Třeboni. Policisté ho již dopadli.
Dopadli zloděje, který přepadl banku v Třeboni a ujel na kole

Ve středu to byl již druhý úspěšný zásah policistů na Jindřichohradecku, když se jim podařilo dopadnout rovněž muže, který měl na svědomí loupež v Komerční bance v Třeboni.