Tělo mrtvého muže bylo podle policejního mluvčího Jiřího Matznera nalezeno letos 26. března v katastru obce Písečné na Slavonicku, zhruba 50 metrů od státní hranice s Rakouskem.

"Provedenou soudní pitvou, ani prověřováním kriminalistů nebylo zjištěno cizí zavinění," zmínil Jiří Matzner.

Popis:

Zemřelý muž byl přibližného stáří 40 – 50 let, výšky 184-190 cm, vychrtlé postavy.
Měl modré oči, šedé krátké vlasy.
V týlu měl výrazný kožní výrůstek – bradavici, vystupující z vlasů o průměru dvou centimetrů.
Oblečení:
Byl oblečen do zimní bundy černošedé barvy velikosti XXL značky Cherokee a černých manšestrových kalhot, rovněž této značky, doplněné černými šlemi. Dále měl na sobě letní bundu šedé barvy značky KIX 7 s bílými náplety na límci a na koncích rukávů, flanelovou košili s kostičkovaným černo- šedo-modrým vzorem, šedou košili s krátkým rukávem, bílý nátělník a bílé spodky. Na hlavě měl černou čepici – tzv. kulich, na nohou hnědé ponožky a černé vyšší boty – tzv. sněhule, značky F & F Blue, velikosti číslo 45.

Muž zemřel pravděpodobně jen pár dnů před 26. březnem.

"Markantním poznávacím znakem pro známé či blízké osoby je bradavice či kožní výrůstek květákovitého tvaru uprostřed týlní krajiny hlavy, zachycený na fotografii," doplnil Jiří Matzner.

Nepoznáváte někdo muže nalezeného v březnu mrtvého u Písečného? Policisté stále neznají jeho totožnost. Zdroj: Policie ČR

Policisté prověřili v rámci pátrání po totožnosti muže azylová zařízení, ubytovny i nemocnice. Požádali také o pomoc kolegy z Rakouska. Totožnost zemřelého se doposud zjistit nepodařilo, mohlo by jít o našeho občana, ale také o cizince.

Jakékoliv informace 

k možné totožnosti muže či k případu volejte na telefonickou linku policie 158.