Celkem 33 tisíc korun dluží na své děti otec z obce na Jindřichohradecku. Podle mluvčí policie Hany Millerové nepřispíval na své dvě děti v celé první polovině letošního roku. "Rozsudek okresního soudu muži stanovil výši příspěvku, a to tři tisíce korun měsíčně na dceru a dva a půl tisíce korun měsíčně na syna k rukám jejich matky," upřesnila mluvčí s tím, že 15. července převzal zapomnětlivý otec z rukou mužů zákona sdělení podezření z přečinu zanedbání povinné výživy.

Hradečtí policisté také pátrají po dosud neznámém pachateli, který v úterý 16. července kolem poledne prolomil zabezpečení internetového profilu poškožené ženy a převzal nad profilem kontrolu. "Vydával se za poškozenou a z jejího profilu zasílal jejímu příteli zprávy tak, aby to vypadalo, že je zasílá ona sama," uvedla Hana Millerová. Poté intimní konverzaci vzal a rozeslal ji všem jejím přátelům.

Vydávajíc se za poškozenou, z jejího profilu zasílal zprávy jejímu příteli tak, aby to vypadalo že je posílá sama poškozená. Následně učinil na daném profilu skriming intimní konverzace, kterou následně rozeslal všem jejím přátelům. Neznámý pachatel tak neoprávněně učinil zásah do programového vybavení, způsobil poškozené újmu, nikoliv však hmotnou škodu. "Pachatel tak neoprávněně učinil zásah do programového vybavení, způsobil poškozené újmu, nikoliv však hmotnou škodu," dodala mluvčí.