„Kriminalisté narazili na informaci od dosti nevěrohodného zdroje o krádeži nářadí a to v souvislosti s násilným útokem či dokonce vraždou. Měli jen málo informací a přezdívku možné oběti,“ uvedl.

Pátrání je přivedlo do jedné z chatových osad u Tábora, kde skutečně v úterý dopoledne nalezli tělo muže zakryté větvemi a odpadem.

Kriminalisté následně na místě zajistili několik desítek stop a také zjistili, že se na místě pohybovali během víkendu tři muži.

Ilustrační foto
Podezřelé úmrtí: Policisté zadrželi tři lidi

U těla zavražděného nebyly nalezeny žádné osobní věci, ani doklady či šperky. Do pátrání a vyšetřování se zapojili táborští kriminalisté, kynologové, uniformovaní policisté a nasazen byl i vrtulník. Policistům se následně podařilo zadržet tři muže ve věku 22, 37 a 38 let.

VRAŽDIL NOŽEM

Ohledání místa činu, výpovědi svědků, podezřelých i provedená soudní pitva, to vše potvrdilo vyšetřovací verzi kriminalistů.

„O víkendu nejmladší ze zadržených po předchozí hádce zavraždil zasazením mnoha bodnořezných ran šestačtyřicetiletého muže. Způsobil mu tak zranění neslučitelná se životem,“ potvrdil Jiří Matzner.

Obžalovaný čtyřiadvacetiletý Lukáš Novák před a po jednání českobudějovického krajského soudu.
Kritika i pochopení pro nízký trest za vraždu mačetou

Tělo své oběti pak vrah na pozemku ukryl a zamaskoval různými předměty. Jeho dva starší společníci, kteří o vraždě věděli, tuto skutečnost neoznámili a namísto toho vzájemné dohodě vykradli dům i garáž zavražděného. Odcizili nářadí a další věci zavražděného, které se později chystali prodat.

„Vyšetřovatel nejmladšího muže obvinil ze závažného zločinu vraždy a také z krádeže i porušování domovní svobody. Jeho starší společníky z neoznámení trestného činu, krádeže i porušování domovní svobody,“ sdělil mluvčí.

Všichni tři muži skončili ve vazbě. V případě odsouzení hrozí podezřelému z vraždy trest odnětí svobody ve výši patnácti až dvaceti let či výjimečný trest.

Krajský soud v Českých Budějovicích,soud s vrahy
Za ubodání manželů padly tresty 28 a 27 let vězení