Prvním z nich je sedmnáctiletá Tereza Procházková z Českých Budějovic, která má v současné době nařízenou ústavní výchovu v Dětském domově Žíchovec. Z dětského domova odjela dne 18. února deset minut před šestou hodinou ráno vlakem do Prachatic do školy. Tam ale nedorazila. Naposledy byla viděna ten den na vlakovém nádraží v Prachaticích. Jedná se o notorickou útěkářku.
Pohřešovaná dívka je zdánlivého stáří 17 – 18 let, výšky 165 cm, střední postavy, má zelené oči, středně dlouhé rovné vlasy odbarveno na červeno, nosí dioptrické brýle.

Na sobě měla černou zimní bundu, černé legíny, kostkované pončo v barvě šedé, vínové a černé.

Ilustrační foto
Mladík zabloudil na Šumavě, našli ho záchranáři ve tři ráno



Ve čtvrtek 22. února vyhlásili policisté pátrání po patnáctiletém Janu Seifrtovi z obce Mahouš poblíž Netolic na Prachaticku.Chlapec ve středu 21. února v 07:30 hodin odešel z domova do školy v Netolicích, kam však nedorazil. Naposledy byl spatřen jedním kamarádem ve čtvrtek 22. února na autobusovém nádraží v Českých Budějovicích. Do současné doby se domů nevrátil a jeho současný pobyt není znám. Jedná se již o opakovaný útěk z domova.

Pohřešovaný chlapec je zdánlivého stáří 17 – 18 let, výšky 184 cm, hubené postavy, má modré oči, krátké hnědé vlasy, výrazné obočí.
Na sobě měl modré plísňové rifle, modrou maskáčovou mikinu, modrou zimní bundu, černou kšiltovku značky Nike a černé botasky. Přes kšiltovku nosí přetaženou kapuci. U sebe má světle šedý batoh.

Informace o obou pohřešovaných přijme kterákoliv policejní služebna nebo, je možné případný pohyb osob na linku 158 či přímo prachatickým kriminalistům na telefonní číslo 974 236 446.

Ilustrační foto
Jelen, který napadl turistu, stále žije, výběh je pro veřejnost uzavřen