Podle policejní zprávy měla podepsat smlouvu bez provedení výběrového řízení a bez oprávnění městské rady. Jak již Deník informoval, pro realitní kancelář byla dohodnuta  v případě prodeje provize čtyři procenta.

„Uzavřením smlouvy umožnila realitní kanceláři opatřit si neoprávněný prospěch více než 980 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Jak vysvětluje tehdejší starosta Třeboně Jan Váňa, žádná škoda ani nenastala, protože se tehdy kemp neprodal.

„Paní Kahounová byla v té době jednatelkou a předsedkyní valné hromady společnosti Autokemp Třeboňský ráj. Na rozdíl třeba od Technických služeb Třeboň, kde je stoprocentním vlastníkem město a valnou hromadu tvoří městská rada, ve společnosti autokempu jsou čtyři vlastníci. Město má podíl 75 procent, a tudíž jeho rada netvoří valnou hromadu. A paní Kahounová tak ani nepotřebovala pověření rady. Zastupitelstvo ji pověřilo, aby jednala o nabídce prodeje. Oslovila několik realitních kanceláří. A ta  vybraná  neměla ani exkluzivitu v prodeji  autokempu, to znamená, že se kemp mohl dál nabízet," upřesnil bývalý starosta Jan Váňa. Vedení města se snažilo již předtím několikrát svůj podíl v autokempu neúspěšně prodat. „Vidím za tím snahy poškodit bývalou radnici a paní Kahounovou," dodal Jan Váňa.

V současné době je jednatelem společnosti autokempu místostarosta města Zdeněk Mráz, který k případu uvedl: „Pokud je mi známo, tak byl tehdejší záměr prodeje obecně znám nejenom radě, ale i zastupitelstvu, protože případná částka z prodeje byla zakalkulovaná i v příjmové části rozpočtu města. A protože se prodej neuskutečnil, nemohlo být ani město dle mého poškozené. Více bych nechtěl komentovat." Již 14. ledna 2008 Jindřichohradecký deník informoval o třetím pokusu  prodat autokemp, a to i za stejných podmínek jako v předchozím roce, tedy 24,5 milionu korun. Již tehdy se hovořilo, že v případě neúspěchu se město obrátí na realitní kancelář.

Vyjádření bývalé místostarostky města Třeboň Anny Kahounové k celé kauze se Deníku, bohužel, nepodařilo získat.