Cizinec za volantem jel ve směru od centra města ke kruhovému objezdu u Kauflandu. Jak informovala policejní mluvčí Hana Millerová, u zastávky autobusu byl hlídkou zastaven a zkontrolován.

"Řidič neměl za jízdy rozsvícené stanovené osvětlení a nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem," objasnila mluvčí a dodala, že na výzvu dopravních policistů se řidič podrobil také dechové zkoušce.

Pět zraněných, z toho čtyři těžká si vyžádala nehoda ve středu v noci u Jemčiny.
U Jemčiny se v noci zranilo při nehodě pět mladých lidí

Výsledek byl pozitivní, když poprvé řidič nadýchal nejméně 1,90 promile alkoholu, podruhé pak přístroj naměřil přes 2 promile alkoholu v dechu. "Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a dopravním policistů uvedl, že od pátečního večera do soboty do 4 hodin ráno vypil deset dvanáctistupňových piv," zvedla Hana Millerová. Následek jeho počínání na sebe nenechal dlouho čekat.

Policisté cizinci na místě zadrželi řidičský průkaz a vyzvali jej, aby si zajistil odvoz svého vozidla. Ještě v sobotu pak převzal z rukou dopravních policistů sdělení podezření, neboť se svým jednáním dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli 6. srpna došlo u Ledenic na Českobudějovicku k smrtelné dopravní nehodě.
Jihočeské silnice: letos již 27 obětí