Agresor se tímto nevybíravým způsobem snažil podle policejní mluvčí Hany Millerové svou bývalou družku přimět k tomu, aby stáhla udání související se čtyřmi dalšími přečiny, kvůli nimž muž stanul před jindřichohradeckým okresním soudem.

"Vloni v lednu údajně muž před jedním z domů v Třeboni ukazoval své expřítelkyni papír, na kterém bylo napsáno, že ona i druhá svědkyně ve zmíněné trestní věci jsou „kněžky lásky". Přitom své bývalé přítelkyni řekl, že toto sdělení rozvěsí všude po Třeboni, vhodí lidem do domovních schránek a vylepí po hospodách, pokud nestáhne trestní oznámení proti němu," popsala Hana Millerová.

To ovšem nebyl jediný podobný případ. Podle Hany Millerové čekal muž jednoho rána na svou expartnerku u Budějovické brány v Třeboni. Chtěl s ní mluvit, což odmítla. „Následně ženu chytil za ruku a táhl ji do zámeckého parku," popsala Hana Millerová. Žena se snažila bránit, ale neúspěšně. „Podezřelý jí měl při cestě říkat, ať za ním jednou týdně přijede do obce na Třeboňsku a když mu zde bude takzvaně po vůli, nic jí neudělá," řekla Hana Millerová.

Na tyto invektivy poškozená nereagovala. Muž ji pak sice ze sevření pustil, ale ženu znovu přesvědčoval, aby své trestní oznámení stáhla s tím, že jestli ho prý zavřou, pak ji zabije. Následně muže vylekalo projíždějící auto 
a agresor z místa utekl.

Muže policisté obvinili 
z trestného činu vydírání. 
V případě, že soud uzná jeho vinu, hrozí mu trest odnětí svobody až na osm let.