Jak uvedla policejní mluvčí Hana Millerová, trenér na hřišti fyzicky napadl poškozeného rozhodčího, neboť se údajně domníval, že sudí svou práci nedělá příliš dobře.

„K rozhodčímu přistoupil a bez varování ho udeřil hlavou do kořene nosu, čímž mu způsobil zranění spočívající v kontuzi nosu bez fraktury nosních kůstek," popsala Hana Millerová s tím, že zranění si vyžádalo lékařské ošetření na chirurgické ambulanci v Jindřichově Hradci, kdy měl poškozený v souvislosti s otokem nosu omezenou nosní průchodnost po dobu sedmi dnů.

Novobystřičtí policisté přečin úmyslné ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečin výtržnictví zadokumentovali. Ve čtvrtek si trenér převzal sdělení podezření a do dvou týdnů stane před soudem.

Jak se uvádí ve zprávě disciplinární komise okresního fotbalového svazu, zmíněné utkání bylo ukončeno v 80. minutě poté, co byl z lavičky náhradníků vyloučen trenér za urážlivé výroky směřované na hlavního rozhodčího. „Trenér však vstoupil na hrací plochu a z bezprostřední blízkosti rozhodčího udeřil hlavou do obličeje. Ten již nebyl schopen utkání nadále řídit a proto zápas předčasně ukončil," píše se ve zprávě.
Disciplinární komise vyslovila trenérovi na dva roky zákaz výkonu všech funkcí, zákaz vstupu do technické zóny a udělila i finanční sankci ve výši pět tisíc korun.