Předminulý víkend v Jindřichově Hradci skočila žena z mostu přes Nežárku
u autobusového nádraží a následně utonula.

Jindřichohradečtí kriminalisté dále prověřují od nočních hodin na pátek tragickou událost ve Slavonicích. Zatím z nezjištěných důvodů měla ve svém domě spáchat sebevraždu mladá žena. „Rodinu tato událost mimořádně zasáhla a policie tak nebude k prověřovanému případu sdělovat více informací," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na Třeboňsku si tento týden vzala život nezletilá dívka. Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková výjezd potvrdila.

Ve středu krátce po poledni vyjížděly posádky záchranky
k závažnému případu do obce na Třeboňsku. „Nezletilá dívka pravděpodobně v sebevražedném úmyslu spolykala větší množství léků. Zdravotníci ji nalezli již v bezvědomí. Po zajištění základních životních funkcí transportovali mladou dívku do českobudějovické nemocnice. Její stav byl vážný," sdělila mluvčí jihočeské záchranky Petra Kaf-
ková s tím, že podrobnější informace nelze poskytnout.

Smutnou událost nepřímo potvrdil i policejní mluvčí Jiří Matzner, ale vzhledem k věku dívky a s ohledem na rodinu policie o případu více informovat nebude.

Smutných případů sebevražd bylo od čtvrtka do pátku několik. „Ve čtvrtek po 20. hodině se ozval na linku 158 muž, který vyhrožoval, že se
v českobudějovickém parku Stromovka oběsí.  „Operační 
s ním neustále komunikoval a muž říkal, že je na stromě a má už provaz kolem krku. Na místě policisté se záchranáři a hasiči potom muže přesvědčili, aby slezl," popsal Jiří Matzner.

Další případ se stal v pátek dopoledne, kdy volal na policii muž z Českokrumlovska, že našel na stromě u rybníka oběšeného svého tchána.

Pravděpodobný pokus 
o sebevraždu evidovali v pátek  policisté na Táborsku. „Oznámila nám žena, že hovořila se svým otcem, který jí řekl, že spolykal léky a že se loučí. Záchranáři ho naštěstí našli včas a převezli do nemocnice," sdělil Jiří Matzner.