Malá vesnička Třebiště u Skalice na Soběslavsku se v únoru letošního roku stala dějištěm vraždy šestadvacetileté Kláry M. Po vzájemné hádce ji zabil její partner, tehdy jedenatřicetiletý Marek Toufar, který na sebe posléze zavolal policisty. K činu se na místě doznal. Jak vrah, tak oběť měli v krvi téměř dvě promile alkoholu.

Třebiště u Skalice na Soběslavsku se stalo ve čtvrtek 13. února dějištěm vraždy mladé ženy. Nejvyšší zločin měl v noci spáchat její partner, který na sebe potom do chalupy u Návesního rybníka zavolal policii.
Za vraždu zřejmě mohly partnerské neshody, policie hledá svědky

Po dvoudenním líčení v úterý rozhodl soud pod vedením předsedy trestního senátu Ondřeje Kubů o trestu. Marek Toufar půjde na sedmnáct a půl roku do věznice se zvýšenou ostrahou a čeká ho také ochranné psychiatrické léčení.

Pohled na rodinný dům na Soběslavsku, kde se stal násilný čin.
Na Soběslavsku došlo k vraždě. Mladou ženu měl zabít její partner

Pozůstalým prarodičům má také zaplatit jako odškodné za nemajetkovou újmu dohromady celkem 450 tisíc korun. Rozsudek zatím není pravomocný, obhájce i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Mladý muž v domku u Návesního rybníka v Třebišti brutálním způsobem zavraždil svou partnerku. Podle sousedů však pár nebyl zcela nekonfliktní ani dříve. Dívce podle zjištění Deníku nebylo ani třicet let.
První vražda v kraji: Černého Petra bralo Třebiště
Zavražděné dívce vytvořili přátelé na Máji pomníček.
Přátelé vzpomínají na zavražděnou Kláru, udělali jí pomníček