Novobystřicko - Drama si prožila před nedávnem žena se dvěma dětmi, když jí její druh bránil v užívání osobní svobody a vyhrožoval zabitím.

Podle policejní mluvčí Hany Millerové je měl podezřelý muž koncem února uzamknout v bytě, kde trvale bydlí. "Klíče od bytu své družky měl uschovat do kapsy kalhot tak, aby družka s dětmi nemohla byt opustit. Následně ji měl slovně vulgárně urážet. Mimo jiné jí nadávat i do dámského přirození či do skotu,. Měl jí vzít i její mobilní telefon a hodit ho do záchodové mísy, aby nemohla nikomu telefonovat," popsala nepříjemné okamžiky Hana Millerová.

Další případy domácího násilí na Jindřichohradecku najdete ZDE.

Agresor podle jejích slov své hrubé jednání vůči své družce stupňoval. "Bezdůvodně jím měl vyhrožovat zabitím, opakovaně na ni křičet, že nejprve zabije jejich dvě děti, na což se bude dívat a potom zabije i ji a aby se podívala v ložnici pod postel, že tam má nůž," doplnila policejní mluvčí.

Na místo incidentu se dostavili policisté z Nové Bystřice, kteří zadrželi podezřelého muže a umístili jej do policejní cely. Při ohledání místa činu, tedy bytu policisté skutečně nalezli v úložném prostoru postele v ložnici kuchyňský nůž. Novobystřičtí policisté přečin omezování osobní svobody a přečin nebezpečné vyhrožování zadokumentovali. Ve čtvrtek však podle Hany Millerové trestní věc v souladu se zákonem odložili, neboť poškozená vzala zpět souhlas k trestnímu stíhání svého druha.