Hladinu klidného soužití v domu na sídliště U Nádraží č.p. 787/II víří jednatřicetiletá nájemnice takovým způsobem, že pár minut před půlnocí došla trpělivost rodině pod jejím bytem. Jak se zasahující hlídka dozvěděla, dáma, se kterou není rozumná domluva, pořádá téměř s železnou pravidelností mejdany a nebere ohledy na nesouhlasný postoj nevyspalých sousedů. Onu sobotu pořádala s partou známých oslavu narozenin svého pětiletého syna. To že budí rodině jejich ročního syna, jí vůbec i přes jejich několikeré upozornění nevadilo, a tak když pohár trpělivosti přetekl, oslavu ukončila přivolaná hlídka a o několik dní později si dáma vyslechla verdikt s tečkou v podobě pokutového bloku.

Osvěžovač do auta s odérem hořkosti uvízl 5. prosince v kapse devětačtyřicetiletého muže v supermarketu Kaufland. Před jeho uzmutím byl pro jistotu rozbalen, a tak to šlo přes pokladnu jako po másle a čtyřkolový krasavec voněl a voněl… To ale jen do 8. prosince, kdy se počala jeho vůně měnit ve zmiňovaný odér hořkosti. To když se pachatel vrátil s bůhví jakými úmysly na místo činu. Tentokrát ale detektiva neoblafl, a tak následovalo vysvětlování přivolanému strážnictvu. K nestoudnému činu se doznal, difuzér doplatil a ten, kdo tyto řádky pravidelně pročítá, jistě ví, jak to dopadlo.

S takovou vervou nakupovala sedmdesátiletá paní v Lidlu, že v její nákupní tašce položené na nákupním košíku uvízlo zboží za více jak pět set. A že má paní chuťové pohárky gurmána, zjistila přivolaná hlídka z obsahu vybalené tašky, která obsahovala dušenou šunku, parmazán, candáta, filetovanou rybu… A jak to již bývá, zboží se vrátilo na svá místa a paní odešla s očima pro pláč, protože jí horlivé nakupování stálo nějakou tu stovku navíc.

Petr Čermák, městská policie