Na jihu Čech je Michal Pintr z Prachatic třetí nejlepší výčepní Plzeňského Prazdroje pro rok 2019. Titul Pan Výčepní získal jen před pár dny. Prachatičtí mají jistotu, že dostanou „Plzničku“ nejvyšší kvality a mohou požádat také o odborný výklad. Před čtyřmi roky poprvé vyrazil Michal Pintr z Prachatic zkusit štěstí a hlavně poměřit zkušenosti za pípou s nejlepšími výčepními Plzeňského Prazdroje. Tehdy ho tam táhla zvědavost. Když šel do soutěže loni, už byl ostřílený výčepní točené „Plzničky“ z tanku v prachatické restauraci Almara.
close info Zdroj: Archiv Michala Pintra zoom_in
Vytrvalost a hlavně chuť se ve své práci stále zdokonalovat a navíc si ještě nastudovat víc o čepování plzeňského piva, jeho historii a vaření mu přinesly kýžený výsledek. Michal Pintr se v regionálním jihočeském kole soutěže Master Bartender Pilsner Urquell umístil na 3. místě a jen pár týdnů poté se mohl utkat s nejlepšími dvaadvaceti výčepními Pilsner Urquell z celé republiky.
close info Zdroj: Deník/ Stanislav Falář zoom_in
„Tam jsou vyhlášeni jen první tři nejlepší. My všichni ostatní jsme čtvrtí. Už dostat se do finále je ale obrovský úspěch. Není to jen o tom umět čepovat pivo podle přání zákazníka, ale také musíme složit zkoušku z teorie,“ vypráví skromně a dodává, že na finálové kolo ho přijela podpořit nejen partnerka Lucie, ale také majitelka domovské prachatické restaurace Almara Věra Roučková s partnerem Petrem a bývalý kolega Filip
close info Zdroj: Archiv Michala Pintra zoom_in
Michal Pintr se vyučil v oboru kuchař – číšník. „Já chtěl být kuchař. Rodiče mi ale řekli, ať zkusím obojí a pak si vyberu podle toho, co se mi bude líbit víc. Zůstal jsem na place mezi lidmi. Do kuchyně by mohl, ale leda tak umývat nádobí,“ říká s úsměvem a dodává, že je hospodský už dvacet let, z toho šest čepuje Plzeňský Prazdroj v Almaře. A to, že načepovat to správné pivo opravdu umí, dokazuje 20. února 2020 získaný titul Pan výčepní Plzeňského Prazdroje.
close info Zdroj: Archiv Michala Pintra zoom_in
Porotě předvedl, že nejen načepovat, ale také postarat se o výčep nebo rozpoznat od sebe „zlatavé moky“ různých druhů nebo určit případnou vadu piva umí skvěle. „Je důležité poznat Plzeň, i když za označení druhů dalších piv jsou plusové body,“ popisuje. Plzeňské pivo Michal Pintr poznává s jistotou, aby také ne. Pivo v Almaře z tanků Václav, Martin, František a Berta jde na dračku. „Tisíc piv načepujme během přibližně dvou dnů,“ upřesnil.
close info Zdroj: Archiv Michala Pintra zoom_in