Jak upřesnila mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková, od čtvrtka 24. září bude škola minimálně do středy 30. září uzavřena. "Karanténa se v tuto chvíli netýká samotných žáků školy, avšak upozorňujeme rodiče, aby v případě výskytu jakýchkoliv respiračních obtíží dítěte či změně jeho zdravotního stavu bez zbytečného odkladu kontaktovali dětského lékaře a informovali ho o vyhlášené karanténě ve škole," upřesnil ředitel školy Jan Javorský. Na 4. základní škole budou mít žáci i učitelé v pátek 25. září ředitelské volno. "Ostatní jindřichohradecké školy fungují bez omezení," dodala Čermáková.

Na 2. základní škole bude v omezeném režimu fungovat školní družina, pouze však pro družinové děti. Provozní doba školní družiny bude od 6 do 14 hodin. "Pro družinové děti bude v provozu i školní jídelna. Ostatní žáci možnost stravovat se ve školní jídelně mít nebudou. Všem nedružinovým žákům bude oběd od čtvrtka automaticky odhlášen vedoucí školní jídelny," vysvětlila mluvčí radnice.

Ve středu 23. září byl zahájen provoz simulačního centra pro zdravotnické obory Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.
Studenti zdravotnických oborů získali špičkovou cvičnou nemocnici. Podívejte se

Domácí příprava bude v době karantény pedagogického sboru poskytována v omezené míře, bude zaměřena na opakování dosud probraného učiva a nebude ze strany pedagogů hodnocena. "Aktuální informace a podrobnosti naleznou rodiče na stránkách školy," připomněla Čermáková.

V mateřských školách v Jindřichově Hradci je pouze jedna paní vedoucí školní jídelny v karanténě a na základních školách je v karanténě 5 učitelů (mimo 2. ZŠ). Co se týká dětí, tak v současné době je v karanténě jen jedna žákyně na 5. ZŠ. Na Jindřichohradecku je stále dle čísel Krajské hygienické stanice v Českých Budějovicích nejnižší počet nakažených onemocněním covid-19 v kraji. Ke včerejší 18. hodině to bylo 55 lidí.