Zvýšená doprava, nebo deště? Oblouk mostu v Mlýnské ulici se rozsypal.Zdroj: Květa DrdováPodle vyjádření mluvčí hradecké radnice Karolíny Průšové se na místě už byl podívat geolog. "Zhlédnul to i statik, který nám doporučil řešení. Opravu by měli provádět odborníci kameníci, které v současné době sháníme," vysvětlila.

Kvůli současné rekonstrukci Václavské ulice je provoz v Mlýnské ulici minimalizovaný. Proto podle Karolíny Průšové v místě sesuvu nyní nedochází k většímu zatížení.

"Chodci jsou směřováni spíše doprostřed vozovky, aby nechodili přímo po chodníku. Samozřejmě že je potřeba dbát v těch místech zvýšené opatrnosti. Také prosíme občany, aby do míst sesuvu nic neházeli," naráží Karolína Průšová na to, že vandalové do sesunutých sutin naházeli dopravní zábrany z opravované silnice nahoře.

Na místě sesuvu se byl podívat také archeolog Muzea Jindřichohradecka Vladislav Burian. "Při pohledu z lávky to může vypadat, že se sesunul most, ale pravda je jinde. To, co se utrhlo, je zvětralá skála. S mostem, který byl postavený na ní, se zřejmě nic nestalo," popsal a doplnil, že je na statikovi, aby určil, jak místo nadále zabezpečit tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost chodců a aby se zároveň případnými dalšími dílčími sesuvy skály nepoškodila statika samotné historické stavby.

Mlýnskou ulicí vedla objížďka při předchozích etapách rekonstrukce Václavské ulice a nyní je pro třetí etapu neprůjezdná.

Ilustrační foto.
Začíná poslední etapa oprav ve Václavské