V desítce těch nejvýznamnějších se objevila například snaha o zachování Lékařské služby první pomoci. Třeboňáci ale také často poukazují na nevyhovující stav tamní polikliniky.
Lidé také volají po lepším řešení kruhového objezdu v Táboritské ulici, kde by chtěli zajistit větší bezpečnost chodcům i cyklistům. S bezpečností souvisí i touha po rozšíření kamerového systému zejména v prostoru autobusového nádraží a nového sportovního areálu Hliník.
Ozývají se ale také hlasy volající po zlepšení nabídky akcí a služeb pro děti a mládež. V Třeboni by lidé rádi viděli například workoutové hřiště, vytvoření nových míst pro volnočasové aktivity pro děti v rámci knihovny a čítárny nebo i rozšíření nabídky letních koncertů pro mladší publikum.
Podle některých je problém také s nedostatkem veřejných záchodků, ale i se značením cesty k těm stávajícím.
Zlepšit by se podle mnohých mohla i kvalita Světské stoky od Světa po Zlatou stoku a Třeboňští by ve městě rádi viděli také důstojnou výstavní síň.
Problematika turismu a cestovního ruchu je také jedním z témat, kterými by se podle místních mělo město zabývat. Třeboňským by se líbilo například golfové hřiště nebo rozhledna. V minulosti se volalo také po vybudování koupaliště, s kterým se  dokonce  v budoucnu   již  opravdu  počítá.
Ožehavou otázkou je v Třeboni jistě i plánovaná rekonstrukce Bertiných lázní.

označte na webu největší problém

Co Třeboňáky nejvíce pálí nyní zjišťuje anketa Jindřichohradeckého deníku, kterou najdete u tohoto článku.

Až do 3. října do 12 hodin se můžete přidat k hlasování a vybrat si z řady možností.

V diskusi pod článkem můžete popsat i jiné problémy, kterými by se politici na radnici  měli zabývat.