O víkendech budou v nadcházejícím období vnitřní bazény tradičně přístupné od 10 do 20 hodin. V sobotu začne od 9 do 10 hodin plavání pro děti do jednoho roku věku s rodiči.
„Vzhledem k tomu, že technologická odstávka se již odehrála, nebude na rozdíl od jiných let již potřeba bazén v září uzavírat, a jeho provoz může běžet bez omezení. Do začátku září se ještě z technologických důvodů protáhne městem realizovaná oprava galerie, na níž se nachází parní kabina. Relaxační bazén je však přístupný bez omezení," uvedla vedoucí bazénu Marcela Kůrková.
Září je také časem, kdy se do prostor vnitřních bazénů tradičně vrací kurzy pro veřejnost pořádané Plaveckou školu Jindřichův Hradec působící pod hlavičkou plaveckého bazénu. Předcházet jim budou zápisy.
„Úplně nejmenším dětem, které se pod doprovodem svých rodičů učí prvním dovednostem ve vodě, jsou určeny stálé populárnější kurzy pro kojence a batolata," zmiňuje šéfka bazénu.
Zápisy do odpoledních kurzů, které navštěvují děti samostatně, odstartují stejně jako nový školní rok v úterý a pokračovat budou do pátku.
„Až do pondělí bude otevřen venkovní aquapark a jeho pokladna od 10 do 19 hodin. Rozhodnutí o dalším provozu od 1. září padne v závislosti na vývoji počasí," zmínila Marcela Kůrková.