Veřejnosti začne sloužit již příští víkend. Milovníci plavání či jen „čvachtání“ všeho druhu se tak mohou těšit na příští neděli, kdy bude slavnostně uveden do provozu.

Nejde však jenom o vodu, lidem chyběly i další služby. „Kdysi dávno jsme chodívali s manželem pravidelně do sauny. Pak jsme ale našli lepší prostředí v okolí. Nyní se těšíme, že zrovna v tomhle chladném období to zase budeme mít kousek a takříkajíc doma,“ těší se například Alena Vránková z Jindřichova Hradce. V neděli má ale pracovní šichtu, a tak si bude muset počkat na volno.

A co se tedy bude v onen slavnostní den dít? „Již od 10 hodin bude před bazénem připravená velkoplošná projekce, kde bude k vidění krátký film o průběhu celé rekonstrukce, a to až po současný stav,“ přiblížila dopolední program, jenž má veřejnosti ukázat, co se v objektu plaveckého bazénu za rok rekonstrukce událo, vedoucí kanceláře starosty Jana Říhová. Vlastní slavnostní program pak podle jejího sdělení začne ve 13 hodin před bazénem. Zde také „velkou chvíli“ města hudebně doprovodí JH big band a českokrumlovští Papouškovo sirotci.

Po slavnostním přestřižení pásky bude ale vstup do objektu povolen už pouze těm, kteří si budou chtít vychutnat nejen slavnostní atmosféru, ale i plavečák v novém hávu, jedině v plavkách. „Důvody jsou hygienické, ale i bezpečnostní, a proto nemůžeme uspořádat prohlídku ve stylu klasického dne otevřených dveří,“ vysvětlila Jana Říhová.

Omezená kapacita

Slavnostní okamžik se vedení města rozhodlo okořenit hned dvěma způsoby. Jednak nabídne, a to pro tentokrát pouze a výhradně, dvouhodinový pobyt za poloviční vstupné.

Druhým zpestřením pak bude zábavný program přímo v bazénu. V době od 14 do 18 hodin se vždy v každou celou hodinu objeví zpestření v podobě ukázky exhibice plaveckých poloh, módní přehlídky či nealko barmanské show ve speciálním tropickém stylu.

Na své si přijdou i zájemci o potápění, kteří zde budou moci po celou dobu získat odborné rady, ale vyzkoušet si třeba i potápěčskou techniku.

V každou „půl a pět“ si pak na své přijdou děti, a to v soutěžích o ceny.

„Očekáváme velký zájem veřejnosti, ale protože kapacita bazénu je omezená na dvě stě lidí, omezili jsme i dobu pobytu na dvě hodiny, aby se dostalo na co nejvíc zájemců, a proto prosíme o pochopení,“ zdůvodnila Jana Říhová.

Pro ty, kteří si budou muset na vstup počkat, bude ale připraven obří venkovní stan, kde bude možné si posedět a dát si zároveň nějaké občerstvení.

Celá přestavba od projektu po realizaci stála zhruba 180 milionů korun a město na ni dostane téměř 60 milionů korun dotace z Regionálního operačního programu.