Podle Daniela Maňhala z Českého hydrometeorologického ústavu napadl například v Kocelovicích jeden centimetr, v Temelíně tři centimetry sněhu a stejně tolik i v Novohradských horách. Na Šumavě v místech s měřicími stanicemi zaznamenali meteorologové do tří centimetrů sněhu. "Nejvíc sněhu bylo na Českobudějovicku a Českokrumlovsku," zmínil Daniel Maňhal. V Českých Budějovicích to byly čtyři centimetry.

Největší mráz byl nad ránem na Jezerní slati, kde zaznamenala stanice meteorologů -12 °C. Jinak bylo v nižších polohách mezi -3 °C až -5 °C, na horách pak mrazivěji.

Ve čtvrtek 3. prosince na komunikacích působil komplikace čerstvě napadaný prašan. Takto to vypadlo na Táborsku mezi Planou nad Lužnicí a Košicemi.
OBRAZEM: Sníh a ledovka na jihu přinesly zatím padesát nehod

V příštích dnech se má postupně oteplovat, noční mrazy by měly být už jen v noci na pátek. Většinou -2 až -5 °C. V pátek by přes den měl teploměr ukázat nejvyšší teploty tři až čtyři stupně nad nulou. Od jihu totiž čeká jižní Čechy příliv teplého vzduchu.

V neděli, v místech s vyjasněním, může nejvyšší denní teplota dosáhnout až +10 °C.

Meteorologové už ale vydali výstrahu před větrem, který přinese o víkendu změna počasí. Podle Daniela Maňhala má nejvíce foukat na severovýchodě kraje, kde může vítr v nárazech dosáhnout až k rychlosti 70 kilometrů za hodinu.