Návrh neprošel. Tak znělo rozhodnutí jindřichohradeckých zastupitelů ohledně návrhu nového logotypu města u Vajgaru, které vyslovili na svém zasedání v loňském květnu. Zvrátili tím tak rozhodnutí městské rady, zabránili podpisu smlouvy s grafickým studiem a především zajistili, že Jindřichův Hradec do dnešního dne nemá vlastní logo, na rozdíl například od lázeňské Třeboně.

V těchto dnech se problematika městského logotypu znovu otevřela. „Rada města při své středeční schůzi projednala vyjádření kontrolního výboru," přiblížil místostarosta Bohumil Komínek.

Kontrolní výbor na popud zastupitelstva především navrhl, že by se měla uspořádat veřejná soutěž o nový návrh městského logotypu. I když zastupitelstvo kontrolní výbor k přezkoumání věci přímo nedelegovalo, tento orgán má v pravomoci rozhodnout se ke kontrole sám od sebe. Celá tyrkysově-červená záležitost se tedy opět vrátí na stůl k projednání zastupitelům, a to již na jejich setkání ve středu 30. května.

Zda se veřejný názor zástupců jindřichohradeckých obyvatel změní a jakým způsobem, se může přijít přesvědčit úplně každý, a to do sálu kulturního domu Střelnice od 16 hodin.

Jak se již dříve pro Deník vyjádřil jindřichohradecký starosta Stanislav Mrvka, logo by mělo být jakousi po᠆myslnou obchodní značkou města. V tom si jeho užívání odporuje s používáním žluto-modrého městského znaku, který by se podle starosty měl používat především při důstojnějších příležitostech. „Není vhodné, aby se znak města používal třeba na obalech od bonbonů nebo krabičkách od zápalek," uvedl.

Ideálním řešením by podle mnohých tedy bylo zrealizovat myšlenku na veřejnou soutěž. Zda by v ní uspělo logo současné, nebo by zvítězilo nějaké zcela nové, neotřelé a v souladu s představami Hradečáků, zůstává prozatím otázkou.