Při noční jízdě českobudějovickou Husovou třídou, v mlze nebo i za plného světla si nelze v předpolí Dlouhého mostu v českobudějovické Husově třídě všimnout půvabného sousoší.

Bronzové sousoší s názvem Řeky, které zosobňuje Vltavu a Malši, vytvořil sochař František Mrázek. Od roku 1985 zdobilo náměstí na českobudějovickém sídlišti Vltava. Později muselo ustoupit při rekonstrukci náměstí a řadu let bylo uloženo ve skladu. Nyní mohou dvě půvabné mladé ženy vidět v sousedství řeky Vltavy nedaleko Dlouhého mostu všichni, kteří procházejí nebo projíždějí Husovou třídou nebo třeba cyklostezkou podél řeky.

Manželé dříve provozovali podnik s vietnamskou kuchyní v Otakarově ulici, kde byla dříve restaurace U Hrdinů.
Tradiční bufet na budějovickém náměstí ožil, jen sekanou vystřídala zelenina

Sousoší Vltava a Malše je už nějaký čas také nasvíceno. „Podle reakcí lidí to vypadá, že se jim sousoší líbí. Fotí se u něj, několikrát jsem viděl školní mládež v doprovodu učitele, jak ji kreslí a dost možná se stane oblíbeným místem srazů. Už při jejím osazení jsme slibovali, že zadáme vyhotovení projektové dokumentace na osvětlení, což se stalo. Zhotovitelem byl správce veřejného osvětlení - Dopravní podnik města. Tři zemní svítidla jsou připojena na nejbližší trakční sloup,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec. Nasvícení město stálo sto tisíc korun.