S partnerskými školami z norského Skjervoj a francouzského Guerande pracovali žáci na projektu TREASURES – TRaditions and Education as A Sharing of cultURES around water.

Jednotlivé týmy zapojených škol, se kterými Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína udržuje dlouholetou spolupráci, představily v rámci projektu přírodní a kulturní bohatství svých regionů zahraničním partnerům.

Dům zahraniční spolupráce pak každoročně vyhlašuje soutěž o Evropskou jazykovou cenu Label, jejímž cílem je podporovat kvalitní inovační projekty z oblasti jazykového vzdělávání. Projekt TREASURES byl prvním projektem, který naše škola do soutěže přihlásila a zároveň jedním z deseti, které odborná porota složená ze zástupců ministerstva školství, jazykových institutů a pracovníků Domu zahraniční spolupráce vybrala do druhého kola.

NOVÁ UČEBNA v střední rybářské škole v Třeboni simuluje tvorbu odtoku vody z povodí.
Budoucí rybáři se v nové učebně naučí pracovat s vodními toky

Finále celorepublikové soutěže se odehrálo na konci dubna v Praze.

Studenti Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni uspěli s projektem Treasures. Foto: archiv SSRV TřeboňZdroj: archiv SSRV TřeboňZástupci jednotlivých škol zde prezentovali výsledky své práce. Vedoucí projektu Treasures Jana Harazimová a Michaela Schamsová se do Prahy vypravily se žáky 2. ročníků studijního i učebního oboru. V rámci dvacetiminutové prezentace žáci představili projekt, promítli video o jihočeských pokladech a pobavili porotu krátkou scénkou o vodníkovi z Vltavy.

Z deseti finalistů druhého kola získalo cenu Label celkem osm projektů, Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína jako jediná v Jihočeském kraji. Aleš Vondrka, ředitel školy