Pořadatelem je oblastní kancelář Jihočeské hospodářské komory. Podle její ředitelky Jany Kočové nápad vzešel na základě zkušenosti z dalších oblastí a burzu uvítali i zástupci všech čtyř středních škol působících na Třeboňsku.

„Náš mikroregion sahá od Lomnicka až po Českovelenicko, což není zrovna malé území a nachází se zde i dost základních škol. Rádi bychom, kdyby burzu škol navštívili i rodiče žáků, kteří určitě nebudou mít čas objet všechny školy. Takto získají potřebné informace o školách, které je, respektive jejich děti zajímají, pod jednou střechou," podotkla Jana Kočová. Doplnila, že se v Třeboni budou prezentovat tři desítky středních škol a učilišť.

Také v Hradci chystá hospodářská komora prezentační výstavu škol, a to 6. listopadu. Letos se již podle ředitelky oblastní kanceláře Milady Petrů  jedná o 17. ročník. „Pozvánky jsme rozeslali do 45 škol," zmínila. Prezentace se uskuteční v sále Střelnice a v areálu minoritského kláštera.

„Když se dcera rozhodovala, kam půjde studovat, byla to ideální příležitost se na všechno vyptat i studentů. Pak jsme vybrané školy objeli," uvedla na adresu bur