Utkají se v něm současný senátor Miloš Vystrčil a dačický historik Michal Stehlík. Volební místnosti se otevřou dnes ve 14 hodin a otevřené budou do 22 hodin, zítra mohou voliči podpořit svého favorita od 8 do 14 hodin. To, že druhé kolo senátních voleb se pravidelně potýká s nezájmem a vyznačuje se nízkou účastí, dobře vědí i oba kandidáti. Právě to by tak mohlo zamíchat kartami.

„Rád bych voliče požádal, aby přišli i v dalším kole. Začíná se totiž od nuly, neplatí žádné preference, nikdo nemá výhodu. Stojíme zkrátka opět na stejné startovní čáře," uvedl krátce po uveřejnění výsledků prvního kola, které vyhrál s 25,71 procenta hlasů, senátor Miloš Vystrčil.

Na druhém místě s 16,20 procenty skončil Dačičák Michal Stehlík, který rovněž není bez šancí. „Zprvu se zdálo, že proti takovým esům, jako je senátor Vystrčil nebo současný primátor Jihlavy, musím být naprosto bez nadějí. Ukázalo se ale, že lidé dali spíše na naši kontaktní kampaň a místo toho, aby dávali hlasy stranám, vsadili na program a osobnosti," poznamenal senátorský kandidát po prvním kole.

Dění ve volebních místnostech pro vás budeme sledovat.