„Ceny si velice vážím už z toho důvodu, že mě navrhla předsedkyně Profesního svazu sociálních pracovníků v sociálních službách Andrea Tajanovská, a také proto, že podnět na ocenění vzešel částečně od mých spolupracovnic. To je pro mě obrovské zadostiučinění, nejen za moji práci pro G-centum Tábor, ale také za činnost v Asociaci poskytovatelů sociálních služeb, kde jsem viceprezidentkou pro terénní služby,“ vyjádřila se Renata Kainráthová.

Ve středu 13. listopadu ve 14 hodin vyjde průvod z Farského ulice a půjde do centra na Žižkovo náměstí.
Diabetici opět vyrazí do ulic Tábora

Práce v sociálních službách ji nesmírně naplňuje. „Ze všech povolání, které jsem kdy vykonávala, je toto jedno z mála, které mi přijde smysluplné,“ sdělila. Do svého zaměstnání se těší také díky lidem, se kterými spolupracuje. „Máme tak báječný kolektiv, že mě má práce i po 17 letech stále baví, byť je velmi psychicky i fyzicky náročná. Spolupracovnice se vidí skoro celý den v práci a jsou schopny se po práci ještě společně jít bavit,“ řekla.

K práci v sociálních službách se Renata Kainráthová dostala náhodou. „Vzděláním jsem strojní inženýrka. V roce 2002 jsem se přihlásila do výběrového řízení na provozního do Domova pro seniory G-centra. Uspěla jsem a vzápětí se stala vedoucí jednoho ze středisek G-centra.“

Ilustrační foto.
Tábor chystá zdražení poplatku za odpad

Ve svém volnu si nejvíce odpočine ve společnosti známých. „Nejvíc mě nabíjí, když se sejdu se svými přáteli a mohu je pohostit. Pak také ráda čtu,“ prozradila vedoucí Pečovatelské služby a Denního stacionáře G-centra, která v současnosti bydlí v Chýnově. V Čechách ale nesídlila vždy. „Přišla jsem sem ze severní Moravy. Moje matka se v Chýnově narodila a žila tady. Takže jsem se vrátila do jejího rodného městečka,“ řekla.

V pátek 8. listopadu si převzali medaile policisté z Táborska Za věrnost, Za zásluhy o bezpečnost a jeden policista získal dokonce Čestnou medaili Policie ČR.
Sedmadvacet policistů z táborského odboru obdrželo medaili

Letošní 14. ročník Ceny kvality v sociální péči je oceněním institucí i pracovníků, kteří poskytují profesionální péči například seniorům, hendikepovaným či dětem. Projekt se snaží upozornit na náročnost práce v sociálních službách a má za cíl zvýšit prestiž těchto služeb. Individuální ocenění uděloval časopis Sociální péče v kategoriích Osobnost roku v sociálních službách a Cena sympatie.