Třicet porcí gulášové polévky bylo i dnes připraveno na jindřichohradeckém Masarykově náměstí pro lidi v nouzi, bez domova, zkrátka pro všechny potřebné. Tuto již tradiční akci mají na svědomí pracovníci jindřichohradecké organizace Českého červeného kříže v čele s její ředitelkou Lenkou Kalábovou.

"Začala jsem s tím v roce 2012, když byly ty ohromné mrazy. To se polévka vydávala v Panské ulici dokonce čtrnáct dnů," zavzpomínala ředitelka oblastního spolku. O rok později již ke spolupráci přizvala i jindřichohradeckou farní charitu a akce se stala tradicí. "Polévku pro nás letos zcela bez nároku na odměnu připravili v Kozlovně," vyzdvihla s poděkováním Lenka Kalábová.Na porci polévky každý rok přicházejí zejména lidé bez domova. "Informujeme je o tom v noclehárně, na vývěskách nebo když si přijdou pro nějaké věci k nám nebo do charity," dodala. 

Zástupkyně ředitelky farní charity v Jindřichově Hradci Dana Ježková dodala, že polévka, kterou na náměstí nevydali, poputuje právě do noclehárny sv. Antonína, kde v současné době našlo azyl sedm lidí v nouzi. "Večer jim ještě připravujeme tradiční večeři, ke které bude vepřový řízek se salátem a vánočka," dodala.