FARIDA

Taneční skupina Farida jsou ženy z Českých Velenic a Suchdola nad Lužnicí. Jsou spolu 13 let a stále jim to dobře tančí. Za dobu své působnosti v Jihočeském kraji vystřídaly několik žánrů přes orient, bellydance, flamenko, sambu, tango, gipsy, drumsolo, salzu a tribel styl. Nejoblíbenější tanec je podle tanečnic temperamentní, plný energie a radosti. Skupina vystupovala na plesech, zábavách, oslavách, svatbách, tanečních přehlídkách a soutěžích, různých akcích spojených s pohybem a hudbou. „Bohužel i naší skupinu zasáhl covid, celý rok jsme se nemohly scházet, společně tančit, trénovat. Už se těšíme na první společné taneční kroky,“ líčí vedoucí tanečnic Farida Hana Morawetzová.

Oprava třeboňských kaprů na kruhové křižovatce.
Obří kapři na kruháči v Třeboni budou jako noví. Hřbety ryb měly praskliny

COUNTRY LADIES

Taneční skupina Country Ladies spolu tančí více než deset let. Členky vystupují na různých akcích v Českých Velenicích i v okolí, pravidelně se účastní rapšašského Zikmundohraní, vystoupily i na dačickém Country festu, tančí na plesech a jiných společenských akcích. Jsou organizátory každoroční akce Hudební večer, jejíž výtěžek bývá darován dětem základní a mateřských škol v Českých Velenicích. Kromě tancování pořádají i společné výlety, kde se nejen dobře baví, ale poznávají krásy naší země. Hudbu, taneční choreografii, kostýmy i vše ostatní si připravují samy. Zázemí pro své zkoušky našly Country Ladies v Kulturním domě Beseda a svou činností se snaží zpestřit živou kulturu ve Velenicích.

GLAMINI

Glamini je dámská pěvecká skupina, kterou v lednu 2014 dala dohromady Zdeňka Šollarová. Dnes ji tvoří šest členek, jež stále spojuje zpěv. Repertoár skupiny je složený z písniček, které mají rády – především světové evergreeny. Poprvé Glamini vystoupily na veřejnosti v červenci 2014 v rámci Hudebního víkendu a jsou nedílnou součástí kulturního dění ve městě. „Společné zpívání nám přináší radost, a pokud naše písničky přinesou trochu radosti i divákům, bude to pro nás to nejlepší ocenění,“ říká Zdeňka Šollarová, vedoucí pěvecké skupiny Glamini.