Podle starosty města Vlastimila Štěpána bude mezi organizace věnující se práci s mládeží rozdělen milion korun z rozpočtu města. Největší  díl z pomyslného koláče si ukrojila TJ Centropen, a to 450 tisíc korun. „Výše grantu se odvíjí podle počtu dětí a řídí se i dalšími pravidly," zmínil Vlastimil Štěpán.

Sportovcům, ale i dalším zájmovým organizacím tak mohl spadnout kámen ze srdce, protože na minulém jednání dačického zastupitelstva byl tento bod hned v úvodu stažen z programu. Důvodem byla petice sportovců, kteří požadují vybudování nové haly, jež by splňovala parametry  pro florbal a další sálové sporty, které mají v Dačicích hodně příznivců.

„Za tu dobu jsme mezi zastupiteli o situaci okolo petice diskutovali  a nyní jsme se podle slibu k rozdělení grantu vrátili," doplnil starosta.

Právě zmíněná petice se stala dalším bodem programu. Od posledního zastupitelstva se již uskutečnila jednání mezi sportovci a zástupci radnice, kde vedení města předložilo jednu z možností. Tou je upravení parametrů pro soutěže ve sportovní hale střední integrované školy, která je však ve vlastnictví kraje.

„Výstavba nové sportovní haly by znamenala investici okolo patnácti milionů. Na to město teď nemá a ani hala nebyla pro letošek zahrnuta v rozpočtu. Úprava haly by byla nesrovnatelně finančně příznivější," říká starosta Vlastimil Štěpán.

Pokračuje, že zastupitelé schválili, aby vedení města nadále jednalo se zástupci TJ Centropen a hledali řešení. Provedlo se již vyhodnocení hal v Dačicích, z nichž vzešla jako přijatelná právě tělocvična u TRW-DAS.

„Vstupujeme do jednání se školou i s krajem a chceme najít cestu, jak by se dala hala upravit," dodal na adresu petice starosta.