Až padesátitisícový příspěvek budou v Dačicích vyplácet novým zaměstnancům, kteří nastoupí do tamního městského úřadu. Novinku zde zavádí především proto, že pracovníci úřad často opouštějí.

DAČICÍM SE ÚŘEDNÍKŮ NEDOSTÁVÁ

Jak vysvětlil starosta Dačic Karel Macků, vše se děje z důvodu častějších odchodů nových pracovníků za lépe placenými místy a také kvůli nedostatku uchazečů o odborné pozice na městském úřadě. „Rada města proto schválila zavedení náborového příspěvku, jehož výše bude určována výběrovou komisí podle odborného zařazení dané pracovní pozice v rozmezí třiceti až padesáti tisíci korun," vypověděl Karel Macků.

Přijatý pracovník se zároveň zaváže pracovat na úřadě minimálně po dobu tří až pěti let. „Při dřívějším odchodu by byl povinen vrátit celou částku příspěvku. Uvedený závazek bude ukotven v pracovní smlouvě," doplnil starosta.

Problém sehnat, nebo případně i udržet pracovníky na delší časové období, v jiných větších městech okresu nepociťují.

V TŘEBONI PROBLÉM NEMAJÍ

Podle tajemníka třeboňského městského úřadu Aleše Valdera se jejich instituce tato problematika příliš nedotýká. „Za dobu, co zastávám funkci tajemníka, což je více než rok, jsem již absolvoval několik výběrových řízení na různé pozice a vždy se do nich hlásilo více uchazečů, kteří i kvalitou odpovídali pracovnímu zařazení a vždy jsme vybrali," informoval.

Jak doplnil, třeboňský úřad nepociťuje ani vyšší fluktuaci pracovníků. „Jedině ženy odcházejí na mateřskou dovolenou," dodal. Jediné, s čím se v poslední době musel třeboňský úřad vypořádat, bylo omezení provozu na oddělení agendy cestovních dokladů a pasů. I tady ale již je podle Aleše Valdera vše v pořádku a úředním dnem je již opět i čtvrtek.

Také Jindřichův Hradec si nemůže na nedostatek zájemců o úřednická místa stěžovat, třebaže, jak sdělil tajemník městského úřadu Karel Přibyl, může být s obsazováním některých míst občas potíž.

„Jedná se ale o profese, které jsou v soukromé sféře, zejména té se zahraničním kapitálem, daleko lépe placené. To je ale všeobecný problém celé veřejné správy. Sehnat třeba dobrého právníka, architekta nebo počítačového odborníka tak opravdu může být problém," říká hradecký tajemník, ale zároveň dodává, že to jsou spíše výjimky a co se týká standardních úřednických pozic, nedostatek zájemců rozhodně nehrozí.

NA MÍSTA V HRADCI JE ZÁJEMCŮ DOST

„Jen tak pro zajímavost, když jsme vloni na podzim vypsali výběrové řízení na referenta evidence obyvatel, přihlásilo se nám jen na tuto jednu pozici 107 uchazečů," podotkl tajemník Karel Přibyl.

To je také důvod, proč hradecký starosta Stanislav Mrvka v žádném případě neuvažuje o tom, že by snad město poskytovalo novým úřednickým adeptům nějaké náborové příspěvky.

„Můj postoj je v této věci jasný. Městský úřad a veřejná správa vůbec rozhodně své zaměstnance nepřeplácí. Na druhou stranu jsou zde ale jiné nesporné výhody, jako je stálá pracovní doba nebo sociální jistota," tvrdí starosta.

Petra Lejtnarová, Milan Soldán